Emelt informatika érettségi felkészítés

Hamarosan közeledik az emelt szintű informatika érettségi időpontja. A 2019-es írásbeli érettségi vizsgák május 3-án kezdődnek. A vizsgáig már nincs sok idő hátra, érdemes mihamarabb elkezdeni az informatika érettségi írásbeli és szóbeli témaköreire való felkészülést.

Emelt informatika érettségi felkészítés

Nehéz az emelt szintű informatika érettségi?

Az érettségin nem csak a Microsoft Office programjait kell megfelelően használni, de programozni is tudni kell. Az emelt szintű informatika érettségi programozás feladata sokkal nehezebb, mint néhány egyetem hasonló tematikájú programozás vizsgája. A diákoknak kellően fel kell készülni ahhoz, hogy a maximálisan kapható 45 pontból a lehető legtöbbet érjék el. A feladatok nagyon kreatívak, és sok esetben becsapósak. A feladatsorok írói jól értenek a dolgukhoz, mert alaposan kikérdezik a vizsgázó tudását.

Az optimális megoldás az lenne, ha a programozás oktatás már a 11. évfolyamban elkezdődne azok naka diákoknak, akik emelt szintű érettségit szeretnének tenni. A maximális pontszám eléréséhez alapos tudásra van szükség, és aki a legutolsó pillanatban áll neki, biztosan csak néhány pontot fog szerezni. Aki pedig a programozás feladatot nem teljesíti, nem jár jobban az emelt szintű érettségivel, mint az, aki középszinten jelesre vizsgázik.

Programozás oktatás akár online?

A c-programozas.hu kurzusai kitűnő lehetőséget adnak a tanulni vágyóknak az emelt szintű informatika érettségi felkészítés igénybevételéhez, hiszen nemcsak személyesen, hanem online is igénybe vehetőek. Nem kell más hozzá, csak egy számítógép és egy gyors internetkapcsolat, és már mehet is a gyakorlatorientált oktatás. A kurzus során minden óra végén házi feladatot kapnak a résztvevők, és az órai interaktív feladatmegoldások által kellően felkészülhetnek a megmérettetésre.

Az online képzésnek köszönhetően a diák szinte bárhol lehet az országban, ha tanulni szeretne, nincs akadály. A képzést tartó tanár statisztikái szerint ez az oktatási forma is nagyon hatékony, és a sikeres vizsgát tevő tanulók száma 90% felett van.

Milyen nyelven érdemes érettségizni?

Ebben a kérdésben nagyon megoszlanak a válaszok, de a legjobb választás az, ha olyan nyelvet választ az érettségiző, aminek a későbbiekben még nagy hasznát veszi. Ilyen nyelv lehet például a C vagy a Java programozási nyelv. Mindkét nyelvet nagyon sok műszaki egyetemen oktatják, és nemcsak az érettségi, hanem az egyetemi ZH- és vizsgajegy is könnyebben teljesíthető. Érdemes két legyet ütni egy csapásra. Mindamellett ez a két nyelv sok más nyelv alapja is egyben, tehát a további programozási nyelvek elsajátítása jóval kevesebb időt vesz igénybe, ha valaki már jártas ezen programnyelvek valamelyikében.

Aki programozás oktatás után érdeklődik, keresse fel a c-programozas.hu weboldalt, vagy hívja a +36 70 410 1763 telefonszámot.

Dátum: 2019-01-09
Címke: Emelt szintű informatika érettségi felkészítés