Forgalomnövelés vendég blogolással

Az interneten számtalan blog létezik, vannak híresebbek és kevésbé ismertek egyaránt. Érdemes lehet felkeresni a hasonló témakörrel foglakozó oldalakat, és megpróbálni rávenni az üzemeltetőket egy a saját blogukhoz kapcsolódó, de közben mégis egy másik weboldalra linkelő bejegyzés elhelyezésére.

Forgalomnövelés vendég blogolással

Forgalomnövelés ügyesen

Ez a fajta linkmarketing egy nagyon jó módja az új látogatók szerzésének, hiszen a linkelő weboldalról elég magas forgalomnövelés is elérhető. A legtöbb blogger megengedi ezt a fajta blogolást, de ahhoz az átadott anyagnak passzolnia kell az oldal stílusához és a korábbi bejegyzésekhez. Első lépésként ajánlott egy rövid email üzenetet írni, amiben bemutatkozunk és leírjuk, mi a célunk. Érdemes néhány témát is feldobni, amiből választási lehetőséget kínálunk, így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ráharapnak a tulajdonosok.

Fontos, hogy a cikkben csak egy linket helyezzünk el, és ezt tudassuk is a weboldal szerkesztőjével. A saját oldalunkról azt az aloldalt linkeljük, amit erősíteni szeretnénk. Egy időben érdemes ugyanazt a levelet több helyre is kiküldeni, de ne legyenek hasonló témajavaslatok, mert ha ugyanazt választják többen is, akkor magunknak nehezítjük meg a feladatot. A cikk hossza minimum 3000 karakter legyen, de nem probléma, ha 4-5000 karakter lesz a vége. Használjunk képeket, felsorolásokat, szükség esetén videókat is. A lényeg az, hogy egy nagyon kellemes hangulatú és informatív anyag keletkezzen belőle.

Érdemes nyomon követni a kihelyezett cikkek életciklusát. Figyelni kell arra, hogy valóban jól linkelték-e a saját oldalunkat, és arra is, hogy egy idő után kiveszik-e a linket vagy sem. Természetesen a legtöbb esetben ez jól szokott működni, de soha nem lehet tudni. Talán érdemes feljegyzéseket vezetni arról, hogy hova küldünk ilyen felkérő leveleket, mert egy helyre ne menjen több ilyen üzenet, hiszen az már zavaró és erőszakos is lehet.

Dátum: 2019-05-14
Címke: Forgalomnövelés