Kapcsolatépítés a sikeres karrier érdekében

A sikerekben gazdag karrierépítéshez nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan tartsuk a kapcsolatot az ismerőseinkkel, és törekedjünk arra, hogy bővítsük az ismeretségi körünket.

Kapcsolatépítés a sikeres karrier érdekében

Kapcsolattartás az ismerősökkel

A sikeres karrier felépítése érdekében nem árt időnként érdeklődést mutatni a közeli, illetve távolabbi ismerősök felé. Sosem lehet tudni, hogy ki lesz az közülük, aki tud segíteni az álomálláshoz vezető úton. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak akkor döntenek az üzenetírás vagy a telefonhívás mellett, amikor segítséget szeretnének kérni másoktól. Ez azonban nem túl szerencsés, hiszen kínos szituációt tud szülni, ha nyilvánvalóvá válik, hogy a kapcsolatfelvétel csupán érdekből történik.

Új emberek megismerése

A szakmai találkozókon, állásbörzéken, workshop-okon való részvétel mindig hasznos, hiszen lehetőség nyílik olyan emberek megismerésére, akik hasonló szakterületen dolgoznak. Ilyenkor érdemes röviden bemutatkozni, és kérdésekkel érdeklődést mutatni mások iránt. A beszélgetés végén pedig ne maradjon el a névjegykártya csere se, illetve a rendezvényt követően a közösségi oldalakon sem árt megerősíteni az ismeretséget egy jelöléssel és egy „örülök, hogy megismertelek” üzenettel.

Kapcsold össze az ismerőseidet

A sikeres karrier sok esetben az eredményes kapcsolatépítésen alapszik. Ehhez azonban hozzátartozik az is, hogy résen kell lenni, ha valamelyik ismerősünk segítségre szorul. Ha valaki kéréssel fordul hozzánk, az remek lehetőséget kínál arra, hogy jó pontot szerezzünk nála az által, hogy ajánlunk neki valakit az ismeretségi körünkből, aki meg tudja oldani a problémáját. Ez esetben nagy esély van arra, hogy visszakapjuk tőle a szívességet, amikor majd nekünk lesz szükségünk rá. Az ismerősök összekapcsolásának feltétele, hogy jól ismerjük az erősségeiket, munkájukat, személyiségüket, amihez szintén fontos a folyamatos kapcsolattartás.

Dátum: 2019-06-10
Címke: Sikeres karrier