Keresőoptimalizálással biztos a Google dobogó

A keresőoptimalizálás egy olyan szolgáltatás, ami nélkül szinte egyik cég vagy vállalkozás sem tudna jól teljesíteni a keresőkben. Ez egy olyan szakterület, ami folyamatosan változik, olyan csapattal kell végeztetni, akik állandó jelleggel képzik magukat, és tisztában vannak az aktuális optimalizálási szabályokkal.

Keresőoptimalizálással biztos a Google dobogó

Mire kell figyelni?

A keresőoptimalizálás Győr területén sem egyszerű feladat, hiszen minden téren elég sok a konkurencia. Egy weboldal optimalizálását nem szabad amatőrökre, vagy képzetlen csapatra bízni, mert azzal többet árthatnak, mint használnak. A nem keresőbarát megoldások miatt sok esetben hosszú ideig büntetőlistára kerülhet a domain, és a tulajdonos nem tud mit tenni ellene.

Az egyik legfontosabb lépés, hogy maga a weboldal legyen rendben. El kell végezni minden olyan OnSite feladatot, ami segíthet abban, hogy jobb megítélést kapjon az adott weboldal a keresőmotoroktól. Figyelni kell a belső linkhálózatra, a képek és a meta elemek elnevezéseire, valamint a weboldal betöltési sebességére is. Ma már alapvető követelmény lett az SSL használata, hiszen a GDPR megköveteli a felhasználói adatok maximális védelmét. Ebből adódóan a Google is megköveteli a weblapoktól, hogy biztonságos csatornán kommunikáljanak a szerverekkel.

Ha a weboldal rendben van, akkor érdemes lehet külső linkekkel is megtámogatni a weboldalt. Ez lehetséges PR cikkek segítségével, vagy hasonló témákban blogoló bloggerek cikkeivel. Érdemes bevetni a közösségi médiát is, hiszen a legutóbbi álláspont szerint a Google figyelembe veszi a közösségi linkeket is a rangsorolás során.

Eredmények elemzése, további javítások elvégzése

A keresőoptimalizálás hosszú folyamat, és a jellegéből adódóan nem lehet következtetéseket levonni 1-2 nap vagy pár hét alatt. Folyamatosan mérni kell a látogatottsági statisztikából (Google Analytics) levont eredményeket, és a következtetéseket fel kell használni a weboldal javítására, fejlesztésére. Fontos ügyelni a visszafordulási arány csökkentésére, és a felhasználói aktivitás mérésére. Meg kell határozni a weboldal gyenge pontjait, és amint lehet, orvosolni kell ezeket a siker érdekében. Az így elvégzett javítások eredményeit ismét meg kell mérni, majd levonni újabb következtetéseket, amik tükrében elvégezhetőek a következő javítások, és így tovább.

Egy weboldal optimalizálása soha nem fejeződik be, maximum abbahagyják. Hogy miért nem fejeződhet be? Miért nem lehet ez egy véges folyamat? Azért, mert a Google folyamatosan változtatja a keresési lista előállítására használt algoritmusát, és még ha ez fix is maradna, a konkurencia sem nézi ölbe tett kézzel, hogy mások arassák le a babérokat. A versengés soha nem áll meg, így a keresőoptimalizálás Győr városában is folyamatos munkát igényel.

Aki a szolgáltatás iránt érdeklődik, keresse fel a kisshonlapkeszites.hu weboldalt, vagy hívja a +36 70 252 4759 telefonszámot.

Dátum: 2019-01-14
Címke: Keresőoptimalizálás Győr