Kubo Tite, a Bleach sorozat alkotója

Kubo Tite neve az egyik ikonikus mangasorozat, a Bleach megjelenését követően vált ismertté, ám a készítőről azóta is csak kevés valódi információ látott napvilágot.

Kubo Tite, a Bleach sorozat alkotója

A képregénykészítés hajnalán

A Bleach anime sorozat alkotója 1977. június 26-án született Hirosimában, majd később az egyik helyi középiskolában folytatott tanulmányokat. Állítása szerint már az általános iskolában eldöntötte, hogy mangarajzoló lesz, bár akkor még vacillált a képregénykészítés és az építészet között. Kurumada Masami "Saint Seiya" és Mizuki Shigeru "Ge Ge Ge no Kitaro" című alkotásait olvasva végleg elköteleződött a mangák különleges világa mellett. 1999-ben, amikor kiadták a Zombiepowder című művét, úgy tűnt, hogy elérkezett a nagy áttörés ideje, az azonban még váratott magára egészen a Bleach megjelenéséig.

Néhány érdekesség

Amikor a mangáin dolgozik, akkor Kubo szeret teljes csöndben alkotni. Az egyik interjújában elmondta, hogy rajzolás közben még az is zavarja, ha szól a rádió. Mivel kiskorában az építészet és az iparművészet iránt is nagy érdeklődést mutatott, így valószínűleg egy ezekhez kapcsolódó hivatást választott volna, ha nem lett volna japán rajzművész. Amikor megkérdezték tőle, hogy melyik alkotó a kedvence, akkor egyértelműen Jun Kóga-t, a Loveless készítőjét nevezte meg. Kubo nemcsak a képregényekhez, hanem az animékhez is készít vázlatokat a karakterekről, ami ritkaságnak számít a japán mangarajzolók körében.

Munkássága

A Bleach anime sorozat előtt Kubo több egyrészes mangát is készített, az 1990-es években kifejezetten produktív volt e tekintetben. A Fire in the Sky, az Ultra Unholy Hearted Machine, a Rune Master Urara és a Bad Shield United is ebben az időszakban született. A Bleach megjelenését közvetlenül a Zombiepowder előzte meg, aminek a sikere elmaradt a vártnál. Mint később kiderült, ez volt az ugródeszka a népszerűséghez vezető úton.

Dátum: 2019-06-17
Címke: Bleach anime sorozat