Mire jó egy ingyenes Java tanfolyam?

Nagyon sok olyan weboldal és YouTube videó létezik, amely azzal foglalkozik, hogy megtanítsa kezdő programozóknak a Java nyelv rejtelmeit. Vannak közöttük jók, de vannak elég gyenge minőségűek is. Pontosan mit kell tartalmaznia egy ilyen tanfolyamnak és mire jó, ha valaki elvégez egy ilyet? Cikkünkben erre keressük a választ.

Mire jó egy ingyenes Java tanfolyam?

A Java egy modern programozási nyelv

A Java az egyik leggyorsabban fejlődő programozási nyelv, erre mi sem ad jobb tanulságot, hogy a számítógépre feltelepített Java környezet folyamatosan frissül, és kéri a felhasználókat, hogy telepítsék fel a legújabb verziót. Ezzel a nyelvvel folyamatosan foglalkoznak, és bővítik azokat a lehetőségeket, amit a nyelv eszközkészletével el lehet érni. Ez nagyon jó hír egy programozónak, hiszen modern programozási feladatokra is képes lesz használni a nyelvet.

Egy ingyenes Java tanfolyam arra jó, hogy megtanítsa az alapokat, bevezesse az érdeklődőt az objektum-orientált programozás világába. Akinek még soha nem volt dolga ilyen programozási szemlélettel, annak meg kell szoknia, és nem árt, ha van, aki elmagyarázza. Ha ez egyik oktatóanyagban nem világos, akkor meg lehet nézni egy másikat, hátha abban fény derül a hiányosságokra. Egy biztos, nagyon sokat nem szabad várni az ilyen tanfolyamoktól, szinte kizárt, hogy rögtön állásinterjúra lehet menni egy ilyen képzés után. A legtöbb előadó nem is tanár, csupán a ráérő idejükben készítenek oktató anyagokat a köz javára. Ez szép és jó, de kevés ahhoz, hogy valaki komolyan megtanulja a Java nyelvet. Mindenképpen javasolt egy tanár bevonása is, aki felügyeli a fejlődést, és segíti a diákot, ha esetleg valami félremenne, vagy nehezen elsajátítható. Vigyázni kell azzal is, hogy az egyes témakörök nehogy rosszul rögzüljenek be, mert akkor több kára van az egésznek, mint haszna. Érdemes elolvasni mások véleményét is az egyes tanfolyamokról, vagy esetleg tapasztaltabb ismerősnek is megmutatni, mielőtt belevág valaki ezekbe.

Dátum: 2019-05-06
Címke: Ingyenes Java tanfolyam