Az USB eszközökön hordozható játékok

Ma már nagyon sok olyan program létezik, amit nem is kell feltelepíteni a számítógépre, elegendő felmásolni egy pendrive-ra, és máris több számítógépen is futtatható az alkalmazás. Léteznek ilyen verziók játékokból, grafikai szoftverekből, sőt irodai programcsomagból is.

Az USB eszközökön hordozható játékok

Az USB eltávolítása fontos dolog

Nagyon sokan nem foglalkoznak azzal, hogy ha bedugnak egy USB eszközt a számítógépbe, akkor ezt a kihúzás előtt el kell távolítani. Szinte a felhasználók 90%-a figyelmen kívül hagyja ezt a tevékenységet, pedig súlyos probléma is keletkezhet belőle, ugyanis az átmásolandó fájlok először a rendszer memóriájába kerülnek, majd onnan a külső tárhelyre. Ez viszont azzal jár, hogy az eszközt le kell választani a rendszerről, mert ha másolás közben szűnik meg a kapcsolat, adatvesztés léphet fel.

A legtöbb gamer magazin közzétett már hordozható szoftvereket a felhasználók nagy örömére. Ám ezek a szoftverek is sérülhetnek, ha az eltávolítás nem megfelelő. Éppen ezért a Microsoft úgy döntött, hogy 2019-től lassabb lesz az USB eszközökre való másolás sebessége, de cserébe bármikor ki lehet majd húzni az adathordozókat (akár játék közben is) a számítógépből adatvesztés nélkül. Ez főképp a hozzá nem értő játékosok számára lesz hasznos, de akik tisztában vannak a szabályokkal, azoknak javasolt ennek a megoldásnak a kikapcsolása, és a gyors leválasztás helyett az eddig megszokott beállítások használata.

A legtöbb játék azonban továbbra is a hagyományos telepítős formában jelenik meg, hiszen hozzá kell igazodniuk a rendszerhez, és el kell végezniük a fontosabb beállításokat. Vannak olyan gyártók is, akik párhuzamosan mindkét verziót kiadják, hogy a felhasználók döntsék el, melyiket használják majd. Sok program esetén hasznos lehet, hogy csak be kell dugni egy USB kulcsot és máris használható, csak mostantól figyelmesebben kell kezelni az eszközök eltávolítását.

Dátum: 2019-04-17
Címke: Gamer magazin