Nyuszik, cicák, mosómacik horgolással

Amigurumi-nak hívják gyűjtőnéven a horgolással, kötéssel készült, kitömött játékfigurákat, a japán elnevezés mára nemzetközivé vált. Aki ismeri a horgolás alapjait, könnyen készíthet ilyen bábukat, állatfigurákat, a neten elég sok mintaleírás fellelhető, mintakönyvek is megjelentek, valamint számos oktatóvideo is van a neten, amelyekről ügyesen elleshetők a készítés titkai.

Nyuszik, cicák, mosómacik horgolással

Sokféle állatfigura készülhet

Egy nyuszi, egy cica, egy bárányka, egy rókakoma vagy egy mosómaci? Bármelyiket is készíted el, biztos, hogy nagyon fogja szeretni egy gyerkőc. Ha ügyes vagy, akár pénzt is kereshetsz amigurumi figurák készítésével, webáruházakban könnyű az ilyen kézműves termékek eladása. Középvastag fonalakat célszerű választani, 2 dekányi fonalból általában kihozható egy figura, a szakboltokban pedig kaphatók kifejezetten amigurumi-fonalak is. Az amigurumi-fonalak nem szöszölnek, nyál-állóak, vagyis ha a baba véletlenül a szájába veszi, nem oldódik ki belőlük káros anyag. A kitöméshez pedig műszálas vatelin javasolható, mert akkor a játék mosógépben is mosható lesz.

Tervezd meg a játékot!

Amikor valaki egy amigurumi játék elkészítésébe fog, lényeges, hogy előre megtervezze, elképzelje, milyen is lesz majd a figura. Lehet mintakönyvből választani, ahol részletes útmutató van a beszerzendő anyagokhoz, a horgolás, varrás lépéseihez, és ezeket kell követni a munka során. Aki azonban saját fantáziája szerint kíván alkotni, annak előre végig kell gondolnia, mekkora is lesz a feje, milyenek lesznek a végtagjai, milyen lesz a ruhája, hogyan lesznek összevarrva, rögzítve az egyes részek, melyik részhez milyen horgolási technikát kell alkalmazni, milyen fonalakat, horgolótűket kell beszerezni.

Dátum: 2020-05-18
Címke: Kézműves termékek eladása