Pizzakészítő tanfolyam az alapoktól

Manapság egyre több étteremben, pizzériában keresnek szakképzett pizzasütőket, akik még a sokadik pizzát is szívvel-lélekkel készítik el. Azok, akik késztetést éreznek arra, hogy elsajátítsák a pizzakészítés izgalmas tudományát, akkor számukra a pizzakészítő tanfolyam kész főnyeremény.

Pizzakészítő tanfolyam az alapoktól

Egy kis történelem

A tananyag fontos részét képezi a kemencés pizza történelme, hiszen senki sem lehet profi pizza szakács, aki nem ismeri az általa készített étel múltját. A résztvevők megtudhatják, hogy az egyes országokban milyen események vezettek a pizzakultúra kialakulásához, és mi a magyarázata annak, hogy a pizza már évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel a világon.

Pizzafajták

Természetesen a különböző fajtákról is beszél a tanár, hiszen a pizzának rengeteg típusa létezik világszerte. A kemencés pizza mellett vannak kövön, illetve tálcán sütött változatok is, de az olasz módon készített focaccia is gazdagítja a repertoárt. A tanfolyamon többek között az egyes fajták közötti különbségekről és hasonlóságokról is szó esik.

Tésztakészítés

Az ínycsiklandó pizza alapja a tökéletes tészta. A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a különböző kelesztési és tésztanyújtási technikákkal, elsajátítják az élesztő használatát, és megtanulják, hogy miért annyira fontos a hőmérséklet folyamatos figyelése pizzakészítéskor.

Alapanyagtárolás

Mindezek mellett a tanárok arra is kitérnek, hogy az igai pizzához milyen alapanyagokat kell felhasználni, és azokat milyen szabályok szerint kell tárolni a konyhában, illetve a raktárhelyiségben. Bár ez lényegtelen tudásanyagnak tűnhet, valójában nem az, hiszen a pizza akkor a legfinomabb, ha a készítők a megfelelő minőségű alapanyagokat használják fel a tészta és a feltét összeállításakor.

Dátum: 2019-05-09
Címke: Kemencés pizza